HTML

HTML är askrångligt ju! Men det vart rätt fint.

Känner mig lite wonderchild som lyckades göra om layouten helt själv helt unikt. GO Anna, go go :D


'Skolfotot är för de som vill skämmas ett år till nästa foto tas'

Skolfoto idag, ganska kul historia för en gångs skull. Först kom fotogafen, och när han passerade mig kände jag mig med ens ett huvud längre, för han ar pyttepyttliten, jättesmala ben och så en lite kulmage. Jag tyckte han såg lite ut som en dvärg i snövit, haha.
 I alla fall så skulle hela klassen knöa ihop sig så vi fick plats på bilden. Det var tajt men det gick eftersom Kaminski låg längst fram på golvet framför alla. Alltså skolans strängaste lärare ligger ner på hgolvet som om det vore ett spexfoto. I och för sig kan man kalla det spexfoto, för alla killar hade gjort upp om att ha kavaj så det såg ungefär 4% seröst ut.
 På ensamfotot vart det ännu ett underbart poträtt av mig, inte. Jag har allvarliga problem med att se ut som en människa och inte som ett träsktroll på skolfoton. Det här året fick han knäppa en väldig massa bilder för att få fram ett som var lite okej. Stackars fototgrafens tålamod var nog lite för kort för att jobba med mig. Han höll på och mixtrade hur länge som helst hur jag skulle sitta; luta överkroppen lite framåt, nej inte så mycket, och så vrider du huvudet mot mig, nej inte så, vrider på det och sen vickar du lite åt sidan och slappna av i axlarna och leeee. Så jag sitter där som ett fån med världens falskaste leende och fotografen ska precis ta bilden så han tittar in i kameran, zoomar, blundar med ena ögat och så gör han någon lite grimas så jag självklart börjar garva och hela posen ramlar ihop. Så fick vi börja m med huvudet lite mer åt högar, sträck på ryggen, blablabla och så leeee.
 
Hehe, jag ska nog inte satsa på att bli modell. Ändå inget som passar en som är typ tre huvuden kortare än det som är modeller.

Aja, när alla hade blivit med på bilden så hade vi engelska i en halvtimme och sen slutade vi. Rätt nice dag.
 Kom hem och tittade på Wissman när han kutade, ett måste liksom. Om vi hade haft lektion då hade jag inte gått till skolan idag heller för jag är typ lika kry som en kossa som bott i ett kylskåp en vecka.

Grattis

Du har blivit sjuk förstå veckan på året, grattis!

Jag lyckas alltid, precis i början när allt det roliga är, med allt nytt. Har varit hemma och försökt bli bättre, men det går väl lite halvdant. Missade viktigaste dagen på hela veckan, med alla viktiga lektioner, men jag missade i alla fall inget från friidrotts-VM, jag tittade från början till slut.
 Det är allt skönt att ligga och halvsova medans folk springer 5000 meter på ett kick. 
 
Pappa ringde och sa att han hade fixat tid hos halsspecialisten på Odenplan nästa vecka. Det blir en sjukhustät vecka det: Olmed på måndag för att få sulor gjutna efter mina fötter, halsspecialisten på onsdag och så tandläkaren på fredag. Och igår var jag hos Neurologen med mina knasfötter, men som väntat var det inget fel på dem, förutom att de är helt sneda och krokiga och gud vet vad.

Hej flum

Right, två dagar i skolan nu, allt är helt knas, ingen har koll på nånting. Klassen är jätteseriös fast helt oseriös på en och samma gång och vi är mer än dubbelt så många i klassrummet mot vad vi var förra året.
 Vi har samma lärare i nästan allt och det är jävligt tur, för det skulle vara väldigt bökigt att lära känna en massa nya när man precis fått det att funka.
 Min satsning på skolan har gått som på räls än så länge, jag har inte kommit försent en enda gång fast det var på millimeterns att jag missade uppropet. Men att vakna en kvart innan skolan börjar händer ju alla.
 Nu i helgen ska jag bestämma om jag vill gå nians mattekurs + gymnasiets A-kurs eller "bara" nians kurs. Jag har ingen aning. Det känns som man borde ta vara på tillfället att lära sig mer och så, men jag vill ju inte sänka mitt betyg och stressa och känna mig pressad för hinna med A-kursen också. Om man inte klarar av allt så är det ju bara onödigt att ha pressat sig till max och rasat allt annat. I och för sig ska jag inte låta det bli så, men det känns onödigt om det skulle hända nu när det är året som allt hänger på.

Min syster den lyckans unge börjar inte skolan förrän på måndag. Vällingby passade tydligen inte henne efter allt jag har berättat så hon ska börja i Spånga i stället. Jag trodde Vällingby hade Sveriges värsta schema, men KP får klara sig utan lunch på onsdagar och fredagar och hennes parallellklass går till fem en gång i veckan. Herregud, små sjuor, när man ska tycka skolan är kul och vara på hugget och nyfiken, haha, stackare.

typ slutet

Skola imorrn. Jag är världens mest patetiska människa, men jag tycker lite ska bli kul. I alla fall liiiiiiite kul. Fast när jag har gått dit och kollat att man inte har bytt namn, adress, telefonnummer och så vidare kan jag ha lov igen. Så är det varje år, när skolan har börjat vill jag att den ska sluta.

 Det här året ska jag i alla fall
- Satsa seriöst på skolan, höja mina betyg massor, plugga mycket mer än innan, och planera mer så jag inte sitter uppe natten innan.
- Komma i tid varje dag, och inte låta någon vänta på mig (wish me luck....)
- Sova 8 timmar varje natt
- Bli trevlig, och vara snäll :)

Sen ska jag tänka tillbaka på sommaren jag-var-på-jersey-och-det-regnade-och-jag-badade-3-gånger-och-nästan-var-vit-efteråt-och-när-jag-och-malin-var-på-storjöyran-och-satt-i-ett-tält-hela-natten-och-när-vi-var-på-rövholmen-och-när-jag-och-Klara-var-i-Uppsala. Och så ska jag minnas alla fina kvällar, alla Morden i Midsommer, alla Beckofilmer, all grillad kyckling, alla jordgubbar, all glass och alla underbara minnen från Jersey. 
 

image72

BP f 92-2 är lycka!

Spelade match mot Spånga idag, gamla laget vs nya alltså. Va lite nervös innan, även fast det säkert inte var så kändes det som Spånga skulle satsa på att mosa mig. Det var nog bara jag som var överdrivet nojjig men jag fick i alla fall börja på bänken.
 Vi hade det väldigt trevligt på sidan av plan och var på topp när vi skulle spela. Dagen roligaste var under pausen. PH kom fram och satte sig bredvid mig och sa "Bra spelat" eller nåt, fast jag satt ju på bänken :D Hahaha, dagens garv!
 
Vi vann i alla fall med 4-0, show från början till slut!

Kärlek till fotboll!!!


Fåfänga

Börajde dagen med tårta och slutade den på Fåfängan (sid 34 i "hur man turistar i Sthlm", haha). Äkta turistställe men oslagbar utsikt :)


Såklart!

Efter en hård dags slappande är det skönt att ta det lite lugnt!

Sista sommarlovshelgen

Första träningen med laget idag, eller första som jag var med på. Det gick väl lite si och så men det var roligt i alla fall.
 Vi gick igenom matchen mot Karlberg som vi spelade igår, 3-2 till oss vart det. Tränarna var nöjda med matchen och det var nog resten också. Jag spelade inte direkt "wow" igår, men jag gjorde 2 mål så det var bra :D Sen övade vi lite på nedtagningar, spelade lite 2 mot 2 och så en offsideövning.
 
Sista helgen innan skolan börjar också, jag sov hos Malin från igår till idag. Vi hade tänkt gå på the Voice, men vi orkade inte utan glodde på "Bridget Jones Dagbok" och "Bridget Jones på spaning" och var ute på årets mest patetiska cykeltur, haha.

Ett år sen

Hur kunde jag glömma bort dagen du försvann min vän? En av de värsta dagarna i mitt liv. Ingen som själv upplevt det kan förstå fullt ut. Du var en del av mig, satt fast djup inne i hjärtat. Utsliten på en sekund, borttagen från mig.
 Nu känns det som en evighet sedan jag höll dig i mina händer kände din muka päls och såg de där pigga ögonen. Det som kan kännas helt hopplöst och förjävlig glöms inte bort, men det bleknar med tiden, man lär sig leva utan det, fortsätta ensam.
 Visst, jag kommer alltid överleva de djur jag har, men våran tid tillsammans vart alldeles för kort. Och sättet du tog från mig på, så grymt avslut. Kan fortfarande känna varje minut, den där natten när vi letade.

Lilla Lotten, du ändrade så mycket, fick mig att kämpa, du höll mig uppe. Gav mig så många leenden, skratt, underbara stunder och oförglömliga minnen. 

Sindarins Ottawa Senators
19 mars 2005~17 augusti 2006

image67

Uppsala by day

Jag och Kp åkte till Uppsala över dan idag, det var asmysigt :D
 Vi gick omkring och turistade lite, med karta och hela köret, hihi, sen fikade vi. Uppsala är verkligen kafestaden nummer 1, det kryllade av uteserveringar och överallt låg det små kaféer. Vi var och fikade på ett ställer som hette Ofvandals, det var lilla mammsen som tipsade oss för hon satt där när hon bodde i Uppsala. Det var ganska längesen hon bodde där, fast konditoret är kvar och det har stått där i över 100 år. Det var gammeldags inrett med gamla stolar och tapeter och så, men fikat var som tur var nytt och fräscht. Min syster hade oturen att välta ner ett glas som stod på ett bord men annars hade vi inte sönder nånting på hela dagen!
 Vi var inne i domkyrkan också, det borde va en av Europas största, den är gigantisk. Självklart spanade vi in Åsgränd också, det är ett måste, liksom. 
Jag ska lätt plugga i Uppsala om jag ska plugga vidare, det är så himla gulligt där. Det fanns nästan allt och sen är det skönt tempo, inte direkt några bråttomviktiga människor som mejar ner en med sina 47 datorväskor. I alla fall såg vi inga idag, de kanske gömde sig när jag och Kp gick förbi ;)

   

Mellandag

Målade dit det sista som fattades på buren i morse så nu är den finished :) Jag hade väntat mig att det skulle ta en himla tid att måla den och att färgen skulle torka i flera veckor innan man kunde måla ett andra lager. Är väl inte så van vid snabbt tempo, haha.
(Först innan vi målade, sen med grundfärg och sist när den är klar)
¨  


Pettson & Hedenhös Måleri

Malin sov hos mig inatt, hon, jag och Kp hade sleepover i mitt rum, som var väldigt fullproppat med madrasser och täcken, haha :D
 Vi var och tittade på bio igår efter att jag för första gången i mitt liv blivit biten av min egen kanin, Eira. Jag hade henne lös så jag skulle ta lite bilder, men hon sprang till Liten och började mucka. Jag tycker inte det är så kul med kaniner med halva nosar och öron så jag sprang dit och skulle lyfta bort henne. Eira fattade nog inte att det var jag som kom så hon vände sig om och flög rak på mig och högg tag i min hand. Gud vad förvånad jag blev då :P Sen var vi tre pers som skulle ha tag på henne, och när hon springer till Liten igen kom Klara och precis samma sak händer igen, och hon får också ett nyp utav våran lilla hare. Efter en stund fick vi i alla fall tag på våran buse som älskar all och alla utom Liten och så åkte vi till Vällingby. 
 Vi hade nästan hela salongen för oss själva och filmen (Ciao Bella) var askul, fast jag har ju extremt dålig humor.

Idag har jag och min goda vän Malin målat om kaninburen. Först hade vi på målartvätt, sen grundfärg och sist ett första lager med den riktiga färgen. Pappa som var hemma och var sjuk och skulle legat och vilat hela dagen kunde inte hålla sig borta från vårat måleri och sen när färgen var slut åkte han runt hela västra Stockholm och letade efter färg. 
 Malin åkte iväg och hälsade på sina kusiner och jag hade träning. Klarade konditionstestet fast med en jättedålig tid och sen när jag kom hem målade jag och pappa lite. Nu fattas bara ett sista lager med vit färg.
 Kollade lite på Elfsborg-Valencia och höll av hela mitt svenska hjärta på Elfsborg, men när det vart 2-0 började det kännas meningslöst och när det blev 3-0 gav jag upp. 


Dubbelnolla är inte så illa som det låter

Ännu en dag med alla kaninhoppare, kärlek till er! Man blir så glad av människor som är så snälla och rara :)
 Missade tåget jag hade t'nkt ta i morse som gick 8.53 från Spånga med en halv minut!! När jag skulle ta rulltrappan upp så rullade tåget upp, men som vanligt när man har bråttom stämmer det mesta inte. Så rulltrappan var trasig. I och för sig är den alltid trasig på helger.
 Arg som ett bi tog jag tåget som gick en halvtimme efter och när jag hoppade av i Bro ploppade det upp massa människor med burar på vagnar, de som inte har sett det in real life kan nog inte förställa sig hur det ser ut ;P 
 Mina kaniner gick hyfsat bra och Cama tog pinne och vann på 0+0 fel. Efter prisutedelningen var klar vart det väldans bråttom igen så vi småsprang till pendeltågsstationen, typ panik. Hissen strulade så det tog en himla tid att komma upp till spärrarna, men till slut gick det. Kutar ut frå hissen, halar upp kortet, slinker genom spärren för de med bagage och sen ser vi att tåget är fem minuter försenat, lycka! Jag hoppade av först utav de jag åkte med och mamma och Klara kom och mötte mig.
 Ikväll käkade vi den där fisker som låg utfläkt över halva kylskåpet i morse, äkta Jämtländsk delikatess, haha. Jag, mamma och Klara tittade på Beck sen, fast jag och syster yster är så extremt känsliga så vi satt och gömde oss bakom en kudde ungefär hälften av tiden ^^. 

Här är en bild på min Klara på Klara-dagen :D <3
image57
   

Wuääää

Vissa stunder har jag svårt att tro att jag betyder nått jävla litet alls för sig. Hatar det.

Kaninhoppning is the shit

'Hej jag heter Anna, jag är KANINHOPPARE!'
'Va? Kannknoppare?'
'Neeeeeej, kaninhoppning, man hoppar med kaniner, det är askul'

Har varit i Sätra och tävlat idag, tråkig resväg, röda linjen är ju så seg så man dör. Ungefär ett träd var tionde minut och sen höghus, gråa stora. Fast jag gillar tvärbanan, den är så mysig och så kommer konduktören fram och så får man visa biljetten.
 Det var jätteroligt att träffa alla igen, varenda människa som jag har träffat idag har varit jättegullig, svårt att inte älska det. Kaninerna gick hyfsat, Liten var nära att ta pinne (placering (=pris)), fast inte mer än nära. Åkte hem när jag hade hoppat klart så jag kom hem ganska tidigt för att vara en tävlingsdag.
 Vi käkade middag ute på altanen som ligger mot gatan. Det känns lite som att vara en apa på ett zoo om man sitter på den andra eftersom våra grannar har ockupperat sin altan bredvid och ovanför oss och ser all vi gör. 
 Sen fortsatte jag, mamma och pappa på temat gamla filmer och så en film som hette 'En officer och en gentleman' (från 1981 :D)

10 Augusti

Jag och min syster lekte kreativa idag och kom på något så kreativt som att åka till Barkarby outleten, det mest glamorösa sättet att shoppa på, hehe. Vi lyckades komma med alla bussar och tåg och tog en fika på ikea, haha. Jag har aldrig varit där och fikat förut i ingången vid bokia och sportex och det, men det var helt klart godkänt.
 Sen gick vi till outleten och precis när jag skulle säga att det inte fanns några fina kläder där hittade jag ett par jeans och en tröja som jag köpte, passande nog "Koola Anna", och eftersom jag är så oerhört cool så var det ju perfekt :D
 Klara köpte en jättefin klänning också och sen kom stackars förkylda pappa och hämtade upp oss.
 Ikväll tittade hela familjen på Flashdance, en av alla måstefilmer som man borde sett innan man dör.

I <3 Rövholmen

Jag har varit på minisemester på Malins land från igår till idag. Igår åkte vi dit med Malins mamma, hennes lillasyster, en kusin till dem och så min lilla Klara. Det var tokvarmt och vi låg i vattnet och plaskade mest hela tiden. Sen åt vi middag och alla utaom Sara, Malin och jag åkte hem igen. Vi badade lite till från deras jättegulliga brygga och sen satte vi oss på altanen och myste. När det vart mörkt gick vi in i stugan och satt där med ficklamporna vi köksbordet och spelade lite kort, verkligen semester.
 När vi lessnade på det gick vi upp och la oss, eller jag och Malin, Sara hade vi redan kört iväg, haha :D Vännerna bjöd på en fantastisk underhållande godnattsaga innan vi till slut somnade.
 Idag har vi badat ännu mer. Jag och Malin paddlade över till Ekerö på en vindsurfingbräda och Sara, stekaren, satt kvar på bryggan.
Mitt på dagen (för oss alltså) kom Malins pappa, Frida och kusinen så vi badade med dem, käkade middag, städade och så åkte vi hem.

Våran lilla minisemester var verkligen bäst, om man inte skulle ha med alla misslyckade saker skulle det inte vara vi, haha :)

        

Sol, vind, vatten och glada barn

Yihoo, om någon hade frågat vad min favoritpryl var imorse skulle jag så klart säga min säng (med täcket dårå), inte för att jag bryr mig speciellt mycket om den men det var det skönaste stället jag sovit på i sommar :P
 Sara ringde när bara halva jag var vaken så när jag hade kvicknat till ringde jag till henne. Vi bestämde att jag skulle komma till Malin när jag hade "fixat" lite grejjer. Det jag skulle fixa var att springa, lite panik nu eftersom jag såklart åkte på en förkylning så jag inte tränat nåntin på sista tiden. Dum som jag är (jag skyller på hårfärgen ;) gav jag mig ut mitt på dagen, och som de allra flesta på planeten Jorden vet är det också varmaste tiden. Men men, när jag väl hade börjat fortsatte jag i alla fall och när jag kom hem duschade jag och åt lite och så.
 Upptäckte att jag inte har några sommarkläder som inte är helt uttjatade, ett av dagens stora lyxproblem som är väldigt lätt att bota, shoppa så det ryker och vips har vi löste ett av världens alla i-landsprobmlem. 
Till slut kutade jag iväg till Malin och mötte Sara som också hade pallrat sig dit. Jag överdriver inte om jag säger att jag såg ut som ett lakan bredvid henne. Hon ratade den svenska sommaren och drog till Cypern i två veckor, och där var det soligt. 
 Vi satt och gassade på hennes terass och sen åkte vi iväg till hennes nästan egna ö tillsammans med Malins pappas pluggkompis och hans två barn.
 Deras ö hette Räfsholmen och man var tvungen att åka båt dit (om man inte kan gå på vatten d.v.s.). När vi kom fram vart vi guidade runt gården och husen. Det var ett hus med sängar och ett hus med ett jättemysigt loft där vi låg och dagdrömde lite. Sen badade vi mer än vad jag gjort på hela sommaren. Det var sådär som på ett vykort, varmt i vattnet, strålande sol och glada barn.
 Klockan gick fort när man hade roligt och det blev dags att åka hem igen och äta.

Lyckad dag och shit vad snabbt det blir mörkt här.

image47

Sista versen

Ikväll var sista kvällen i Hara för den här sommaren, det ska bli skönt att komma hem igen, jag har saknat: Stockholm (staden, människorna), min säng, mitt täcke, mitt hus och så alla söta människor som inte vågat sig upp hit. 
 
På dagen kom mammas "väninna" med sin familj. Vi spelade kubb, tjejerna mot killarna och vi utklassade dem en gång och de vann, sorgligt nog, över oss en gång också. Sen fikade vi lite grann och så.
 
Eftersom Teresa åkte idag och hennes familj kom hade vi dagen till ära en jättemysig lite middag. Hela Abrudan/Zika family tog sig en (oplanerad) extra tur i trakterna på grund av vilseåkning, men vid halv sju kom de i alla fall oskadda hit. Vi åt, pratade, skrattade, pratade, spelade kort, garvade, åt, spelade kubb och lyssnade på Astas livshistoria, i alla fall en del av den. Det var en jättemysig kväll.
 Det är något speciellt med att vara med riktiga barndomskompisar som man känt jättelänge. Så galet många minnen och saker vi har gjort tillsammans som är helt ovärderliga :)  
Vid tiotiden åkte de tillbaka till stan där de ska sova på hotell i natt innan de åker till Norge imorgon. Det är tur att vi åker hem imorgon vi med så vi inte känner hur tomt det blir. Först var det livat här förra veckan med en massa folk, och den här veckan var ju Tessan här.

När de hade åkt gick vi en liten sväng och tittade på utsikten, den är verkilgen oslagbar, det hjälps inte att jag sett den en miljon gånger.


RSS 2.0