Storsjöyran tvåtusensju

Igår var jag på storsjöyran, det var inte så speciellt, men det är ett måste.
 Jag mötte min kära vän Malin som för första gången i världhistorien kom senare än mig ;) Sen gick vi ner mot stan och löste in biljetten mot ett neonrosa armband. Då var klockan runt sju och vi mötte Josephine och hennes kompisar. Med dem drev vi omkring ett tag och sen gick vi och tittade lite på Martin Stenmarck. Han hade varit riktigt bra om man hade klippt ut hans alltiallo som spelade saxofon, körade, och dansade som en hungrig gorilla på scenen. På hela kvällen såg vi en snutt av Martin Stenmrarck, The Ark och små stunder av band man bara gick förbi. Vi drev mest omkring där, träffade människorna, tappade bort dem och träffade dem igen.
 Vid småtimmarna hittade vi till kyrktältet, bästa tältet på hela området med värme, fika och vatten. Det kom lite människor och gick medan jag och Malin satt där och till slut blev det bara vi två kvar. Då började helt plötsligt mannen bredvid oss prata med oss om en broschyr om kristendomen som han inte förstod sig på "Förstår ni det här, blablabla" , jag var måttkigt social och nickade mest till allt han sa. Sen fick mannen, som hette Andreas och kom från Arbrå, för sig att han skulle läsa högt om skulden eller var det nu var. Hans polare som satt bredvid hyshade så det vart tyst och Andreas ställde sig upp på en stol och läste högt och tydligt. Malin och jag garvade så jag vet inte vad. Men sen kom en präst fram och började prata och tyckte han hade läst bra, det hon inte visste var att han var så oseriös man kan vara och att han var väldigt onykter. Så där satt vi och pratade och var allmänt oseriösa medan prästen var väldigt allvarlig och lyssnade noga på det mesta. 
 När klockan var tre åkte vi hem till Hara och sov, till klockan ett.

När vi vaknade idag hade halva dagen gått, och Teresa, Klaras kompis hade redan kommit hit. 
 Under tiden det inte regnade hann vi i alla fall med att spela lite kubb (jag & Malin vann alla gångerna :D) och ta en cykeltur i skogen. Jag lyckades också trampa på en humla som hade krupit in i min sko, smärta! (Fast det var egntligen inte så farligt)  Lagom till att jag stog och tyckte synd om mig själv med en isbit på foten kom Malins moster och hämtade henne, så åkte det tillbaka till stan igen.
 Ikväll har vi tittat på Beck på tv. 
 
När jag blir 16 ska jag satsa på en karriär inom Konsum, man från 95 kr/timmen och dubbelt så mycket på helgerna, pretty nice.


När jag blir stor...

...ska jag inte bosätta mig mitt inne i ingenstans. Jag har varit i byn mitt inne i ingenstans idag, den heter Måläng. För att ta sig till Måläng åker man 13 km på en lerig, trasig lång lång väg mot  skogen. På väg till Måläng passerar man Kalmar, inte staden Kalmar, utan byn Kalmar. I Kalmar finns det ett litet hus.
 När man har åkt alla 13 km rätt in i skogen kommer man till Måläng, där finns det hur mycket plats som helst. Men för att inte riskera att oändliga ytan försvinner har en smart person satt upp ett parhus. Så av alla 8 hus i Måläng sitter två ihop. När man åkt genom halva Måläng kommer man till ett vägskäl, jag och mamma valde att åka mot Orrviken, och när vi kom till Orrviken handlade vi lite innan vi åkte tillbaka till Hara igen.
 Vi hade radion på under hela resan och när vi var på väg hem pratades det om Magnus Carlsson, han ska uppträda någnstans i helgen. Ena radioprataren undrarde om han skulle ha urringat eller höga stövlar, och eftersom det är sommar och han allt som oftast är väldigt mån om att visa upp sin solbränna kom de fram till att det blir urringat. Tyckte det var lite roligt sagt, för jag har aldrig sett han med en tröja som går ända upp till halsen.
 
Ikväll har vi i alla fall blivit bjudna att äta egenfångad rökt fisk, det är sommar det. Och imorgon ska jag på Storjöyran med min allra bästa Malin och min gulliga kusin Josephine + en massa andra människor från trakten :)

Schteeek

Idag har varit den somrigaste dagen än så länge. Vi har varit ute med båten och åkte ner mot Hackås en bit. Pappa lärde mig köra, styra och gasa, det var askul :D När vi hade vänt lade pappa ut uttern (lång fiskelina med flera linor på) och lyckades dra upp ett par fiskar.
 Det är när folk är ute med båten de allra märkligaste diskussionerna uppstår, så även idag, till exempel: "Ro inte så fort" "Jag ror inte fort" "Jo, du ror visst fort" "Nej, jag ror bara i vanlig takt" "Men ro inte så fort" "Men jag ror inte fort!!". 
 Jag och Klara hade årets mysigaste eftermiddag, vi låg längst fram i båten på tvärsen med fötterna i vattnet och solade, riktigt glassigt! På väg tillbaka hoppade vi av vid bryggan och badade lite. 
 Till kvällen vart det grillning och söta kusinen med tillhörande pappa kom och hälsade på. Vi tre flickor gick ner till bryggan och kastade macka, jag tror jag tappat formen lite för mina stenar bara sjönk till botten, haha. Sen åkte Josephine hem och mamma och pappa kom ner och mötte mig och Klara. Vi började prata med en med en jättegullig hund, och de visade upp en massa konster för oss. Jag tror aldrig jag har sett en så väldresserad hund någon gång, den kunde allt. När matten sa åt hunden att "spinna" gjorde hunden en piruett och när hon sa "snurra" bytte den håll och snurrade åt andra hållet. Roligast var när hon höll upp en hand med fyra fingrar, varpå hunden skällde fyra gånger. Sen höll hon upp tre fingrar och då skällde hunden tre gånger, så söt!

Sommaaaaaaaaar

Idag kände solen för att visa sin bästa sida så jag har solasolatsolat! Har också ådragit mig årets fulaste solbränna. Hur det gick till? Enkelt: ligg på rygg med armarna längs kroppen så får bara armarnas utsida färg ;) Jag har också tagit första doppet från Hara brygga, tror mig det var kallt! Sen har jag varit ute och sprungit lite. V har fått ett mejl om att det blir konditionstest i höst så nu kutar jag allt jag har (klarar vi inte testet får vi inte spela de två första matcherna). 
På kvällen grillade vi hamburgare och gick ner och tittade på solnedången vid bryggan, trevlig sommarkväll.


fredag

Nu är mamma tillbaka här uppe igen. Tåget hon kom med var en timme försenat så vi fick glatt vänta en timme hos mormor, men jag tror inte det gjorde så mycket.
 Jag och Kp gick en promenad och det var väldigt lugnt i Östersund, förutom alla som skulle ut på krogen och sånt kul. Vi blir lika roade varje gång det kommer förbi en eller flera killar, för alla, verkligen alla har jättestora hiphop kepsar med gigantisk skärm. Det ser så galet töntigt ut att det nästan värmer inombords, haha. Till kepsen har de byxor som är 28 storlekar förstora och som hänger i knäveckan och outfiten avslutas med jättelika skejtarskor. Om jag hade varit hiphopare, skejtare eller dylikt hade jag säkert gillat deras stil, men eftesom jag inte är det tycker jag bara det ser jätteroligt ut ;D 
 Går man på stan har alla hiphopstilen, utom de som är vuxna eller de som är norrmän. Det kryllar av norrmän i denna lilla stad, men hade jag varit norrman hade jag säkert åkt hit och shoppat jag med. 
 
Idag har inte bara mamma kommit utan våra årliga sommargäster har tagit sig hit också. Sommakänslan är alltså på topp och som alla andra människor i (nästan) hela Sveriga säger är det bara vädret som fattas; jag vill ha heta dagar med massor av sol och ljumma kvällar så man kan sitta ute utan sovsäck, toppluva och raggsockor.

Jag har kommit på vad jag ska köpa i höst (=innan jul) och på min önskelista står det tre saker nu:
¤Lång mönsterstickad kofta med träknappar
¤Nya Jeans
¤Brun masacara
Nu är jag för en gångs skull ute i god tid så jag har oddsen på min sida :)


Ösd & regn

Ärligt talat så spyr jag snart på regn, halva sommaren har det varit regn där jag varit. 
 Som tur är finns det lite affärer att roa sig med, tyvärr var mitt humör i botten idag, delvis på grund av vädret. Efter ett par timmar i affärer blev jag och Klara till slut upphämtade av morfar och hemkörda till deras lägenet där vi åt middag. Sen begav vi oss ut till Hara igen för lite fika. Jag och KP fixade varm choklad med vispgrädde och har man lite fantasi kunde man tänka att man satt på ett mysigt kafe och tittade ut på havet.
 Eftersom det är tisdag, sommar och Sverige kollade vi på Allsång på Skansen med Anders Lundin, där det också regnade...  (Det gjorde det inte när jag var där :D hehe)
Sen när det var slut åkte mormor och morfar hem till sig och Klara började titta på Morden i Midsomer. Bara det höjer sommarkänslan med 100%. När det är en halvtimme kvar och man får veta vem som mördat vem ska jag gå ner och sätta mig bredvid henne. 


16 juli

Idag har jag och min systeryster haft filmmarahon. Först 'Fyra bröllop och en begravning', sen 'Match Point' och sist en liten bit av 'Pretty Woman', Match Point var riktigt äcklig, en sån film som jag säkert kommer ha svårt att få bort från tankarna.
 Mer vi gjort idag är att gratta farmor på hennes 81-årsdag, handlat mat och varit nere på Haras egna brygga. Jag blir galen på folk som bara glor utan att säga något, i och för sig kanske jag är marsian eller nåt.

Skräckögonblick

Jag har aldrig varit så nära att vara med om en bilolycka som idag - när vi höll på att krocka med en ekorre, haha.

Himlen är oskyldigt blå

Jag är i Jämtland, och det blir aldrig riktigt mörkt här. Vi kom upp igår, jag tror helt klart att vi vann tävlingen "packa en V70 så mycket som det går", jag lovar, det fanns inte ens plats för en mygga. 
 Nu sitter jag hos min mormor och morfar. Min mormor har en modernare dator än vad vi har hemma, det är tragiskt. Vi har ätit middag här och sen ska vi handla upp halva coop, alltså precis som vi brukar. 
 Dagen har gått till att pyssla lite med kaninerna som trivs utmärk här uppe och att sola. Jag solade mer idag än vad jag gjorde under hela tiden på Jersey.
  När jag låg och solade körde min söta kusin förbi och tutade, sen fick jag ett sms "körde bara 50". Tur det annars får jag väl inte sätta mig i hans bil. Men vet man inte om hans fartvanor lider man inte av dem ;)

 


Allsång :D

Idag/kväll har jag varit på allsång på Skansen for the very first time, and the very not last. Jag och Jossan började dagen med lunch med mina päron och sen tog vi en snabbsväng i Gallerian innan vi mötte Linköpingspojkarna på alltid lika mysiga Sergels Torg. Eftersom de röker lades lite tid på att leta cigg men när vi förklarat att det kan vara svårt att handla cigaretter om man är under 18 i Stockholm city drog vi oss mot Djurgården. På bussen dit pratade vi med en jättesocial gubbe som önskade oss en trevlig kväll, vi tackade och gick av.
 När vi kom till Skansen var jag för en gångs skulle inte försenad så vi väntade på resten. När resten (Iza, Linnea, Malin, deras kompis Harald (!) och Kristoffer) kom gick vi in. Jag kom in för ynka 10 kronor tack vare mitt Ung08 pass! Vi begav oss mot Solliden där alla sittplatser var helt fulla trots att det var fem timmar till självaste allsången började.
 Under tiden vi väntade satt vi och käkade, snackade, stod och väntade, kollade lite på djuren, stod och väntade lite mer och lyssnade på genrepet. När allsången väl började hamnade vi helt galet långt bak för att ha varit där hela dagen, så jag såg typ taket på scenen. Dels för att det var ett träd i vägen och dels för att det stod en stor (jättestor) man i vägen. Men jag tror inte jag missade mycket för jag hade det väldigt trevligt ändå. Vi dansade och sjöng så gott vi kunde på en timme, roligast var helt klart när Jerry Williams (?) shakade loss. När klockan var nio drog vi oss därifrån. Sen vart det hejdå till Iza, Malin & Linnea (+Harald) som jag inte kommer träffa på en månad och till Kristoffer jag inte kommer se på ett år.
 När de åkte med båten hem åkte jag, Jossan, Jakob och Viktor in till stan. Jakob och Viktor drog till Donken medan jag och Johanna åkte hem till oss. Lyckades först åka ifrån Jossan eftersom jag trodde hon hade gått på tåget när hon stod kvar på perrongen men vi möttes igen vid Odenplan. Där kom det först ett jättestort orange tåg med massa stenar på och sen ett gult tåg med en massa lampor. Jag har aldrig sett något liknande förut, det såg verkligen jätteroligt ut!
 Vid Brommplan tog vi bussen hem till Spånga och jag såg en tjej med jättefint lockigt hår, sånt som jag vill ha. Så om jag nu vågar permanenta kanske jag kommer med lockigt hår till skolan i höst, ballt liksom.

Från vänster:
Väntan, Nallarna, Iza Malin & Linnea, Gula mystiska tåget.
     

En till sak:

Om jag skulle få välja en person i hela Sverige jag vill ska bo i Stockholm skulle jag inte tveka en hundradels sekund.

Mjölklatte

Gud vad glad jag är att vara hemma, en dag med mina favoriter är verkligen värt mycket!
Tro det eller ej finns det människor som är segare än jag på morgonen, frukost klockan halv två är ungefär lunch för mig.
 När alla hade ätit klart sin frukost kom Malin och Sara hem till mitt lilla hus och käkade lite mer. Sen kollade vi på en film och drog till Malin. Jag lyckades faktiskt fånga båda solminuterna som var idag, yey ;D Jag ligger lite efter med min solbränna efter regn i 3 veckor, som tur är väntar fyra veckor på Hara beach (30 m prima sandstrand, medeltemperatur i vattnet;  ca 16°C, medeltemperatur på land: 6°C-23°C)!
 Sen åt jag middag med mina söta föräldrar innan jag tillbringade kvällen med en annan film, 40 year old virgin. Helt seriöst var det länge sen jag garvade så mycket åt en film, men den var riktigt kul.
 Hela familjen vart engagerad i våran proffsiga latte, och när den äntligen var klar så fanns det inget mer kaffe. Fast man kommer långt med ett paket mjölk och en mjölkskumsvisp. Till exempel kan man spruta mjölk överallt, kul för den som sitter närmast (Sara), haha ;)

Söderkväll

Igår var jag och Jossan i staden och var med Iza och hennes kompis Malin. Vi satt hela kvällen på ett jättemysigt café och så breättade de allt om gymnasiet, deras gamla klass och deras skola. Vid kl 22 vart vi utslängda så då tog vi en liten promenad innan jag och Jossan åkte tillbaka. När vi kom hem kom världens bästa Malin och mötte oss. Vi gick tillsammans hem, och fy fan vad jag har saknat dig, våra skämt och våran internhumor. Det finns nästan ingenting som slår den! 

Orka

Träffade världens gulligaste Iza går dårå, som fick en lite dålig bild av Vällingby på köpet. Först stå ensamen i regnet och sen bli nästan påhoppade av 5 små flickor på donken. Jag är inte rasist, verkligen inte, men många skapar sitt eget rykte. 
 Det var väldigt nära att något ramlade ur munnen på mig och jag antar att det var det de väntade på, att få en orsak att slå oss. Jag kan ju inte säga att jag är speciellt "mogen" själv, men jag låtsas i alla fall inte vara 3 år gammal. Kändes knas att man varit borta så länge på så mycket konstiga ställen på så konstiga platser och alla varit jättetrevliga och sen när man är hemma hoppar alla bitchar fram.
 Aja, efter donken drog vi hem till Jossan och kollade ungefär en kvart på en film, 40 year old virgin, ganska kul film ;)  
 Efter det följde jag med Iza tillbaka till Vällingby och gick hem och åt mitt i natten. Stackars mina föräldrar, jag kommer sakta men säkert äta upp hela huset.

Idag har det bara varit slappdag, ska kanske hem till Iza på söder ikväll men fram till dess händer ingenting.

hemma igen

Vaknade i min säng i morse, med mitt älskade täcke. Var med jossan i Vällingby, shoppade det som inte fanns att shoppa i Jersey. 
 Har tänkt på alla tusen minnen och saker som hänt när vi varit borta, på alla människor som hoppat in i hjärtat på en tusendels sekund. IDe flesta åker iväg till landet eller likannde nu, så jag vet inte när jag kommer träffa alla människor igen.

LIte minnen och skaer jag saknar:
¤Ambulansen på väg till Paris
¤Första kvällen i Paris, utskällningen utanför restaurangen.
¤Käka gås i Paris
¤Bussresan
¤"Är det Rune!!!!!????"
¤Värdfamiljen
¤Surfingen
¤Alfonso's
¤Alla kvällar på stranden
¤Kvällarna i People's park
¤Fransmännen
¤Iza, Linnea, Julia, Peder, Calle, Challi, Niklas, Hugo, Victor, Jakob, Bälla, Jonna, Martin, Felix, Linus, Oskar, Samuel, Glenn, Sara, Louise, Panda (katten).

                         


RSS 2.0