Dålig stil

Jag är nog ganska dålig på att visa hänsyn om jag ser nåt kul. Om nån ramlar så får man liksom räkna med att jag också ramlar ihop för att det ser så kul ut.
 Eller om nån gör bort sig, säger fel sak, tappar nåt, glömmer nåt, har sönder nåt eller gör illa sig. Det är lika roligt varje gång.
 Som idag, inte fan kan jag hjälpa att hon som stod och pratade om Tensta Gymnasium hade jättejättepipig röst och pratade jättetyst och dessutom sa allting i samma mening "tenstagymnasiumärenjättebraskoladenärjättemysigochviharglasrutoriställetför
fönsterochjaggårforskningochviärpåkihelatidenochviläserjättemycketbiolohiochvihar
jättefinskolaochallaiklassenvillvliläkare".
Och jag kan ju inte rå fär att hon såg ut som hon var med i Stockholms fågelvänner, spelade blockflöjt och löste korsord på sin fritid. För slås allt det där ihop och halva klassen sitter och fnissar då är det tamejfan omöjligt att hålla sig för skratt. Sen att hon såg ut att gå i femman och var jätteliten och jättekort, det är ju inte heller nåt jag kan hjälpa...

Anger Managementing

Jag har inte probelm med att bli arg, det är jag rätt så bra på. Jag har bara problem med att få ut ilskan (nej, jag kastar inte stolar & blomkrukor på folk). Jag har liksom problem med att vara arg på ett trovärdigt sätt. Om jag till exempel ska skälla utt nån som jag är helt rasande på så kommer jag hlavvägs och sen börjar jag skratta. Då säger ju självklart den jag är arg på "Men du kan ju inte vara så arg om du skrattar åt det" och då säger jag medans jag fnissar "Jooooo, jag är fan asarg!". Så då får jag börja om på ruta ett med min ustkällning, fast då börjar jag skratta igen. 

Men det kanske hänger ihop med att jag inte kan hålla mig för skratt om jag ser nån anna som blir arg heller. Svårt att inte älska när nån helt plötsligt blir röd i hela ansiktet, öppnar hela munnen och ryter nerifrån fötterna. Det är ju som gjort för att man ska skratta. (Och såklart blir den man garvar åt bara argare och argare, love it).


Big questions of life

Varför går kalendern på min mobil tillbaka ända till första januari 1971? 1 januari 1970 hade låtit mycket normalare.
 I och för sig hade det mest ultimata varit om kalendern bara hade gått tillbaka till 2000 eller nåt. Känns lite onödigt att kunna planera händelser för 26 år bakåt i tiden. Eller kanske bara jag som tänker så...

Confession

Idag var ungefär 4:e "sjuk" dagen den här terminen. Låter inte så lovande. Tyvärr är det asskönt att bara vara hemma, men vad gör alla som skolkar hela tiden på dagarna? Jag skulle bli less på att vara ensam efter tre dagar. Kanske inte ska satsa på en karriär som arbetslös trots allt.


Harry & Co

Tänk om jag hade varit ett riktigt äkta Harry Potter fan, typ kär i han fast han inte finns. Och kunna alla tusenmiljoner olika trollformler för att få grodorna att bli oranga och fönstrena att hoppa omkring. Läste alla böcker om och om igen (som om inte en gång räckte). Och tänk om jag dessutom hade läst alla böckerna på engelska också. Usch, vad jobbigt det hade varit. Jag är liksom stolt över att ha läst alla böckerna som står i min bokhylla. 
 När jag gick i sexan var det två i min klass som kunde alla filmerna utantill och visste vad alla hette. Ska jag vara ärlig fattade jag inte vad Hermoinie hette förräns i fjärde boken. Och jag fattade inte hur det uttalades förräns jag hade sett filmen.
 Och när jag var tio och läste böcker på Barnen-i-Bullerbyn-nivå hade min superduktiga tremännings nånting läst alla böckerna två gånger. Han var två år yngre än mig dessutom. 
 I alla fall, ibland så är det skönt att inte vara så överentusiastisk. Att tälta utanför en bokhandel är nog inte riktigt min grej. Typ lite överkurs. Fy fan för att sova på en pappkartong i en vecka.
 Kom och tänka på allt det där när jag skulle gå in på playahead (skitaballt, så det så). Den sista boken släpps tydligen i övermorgon. Jag lovar, folk kommer stå i kö för att få första svenska boken hela natten. Huvva.


Sötnosar

image78
Gosh! Nu har min kanin (Liten) slagit personligt rekord i att inte rymma! Hon har varit ute över en timme på baksidan och det finns tusen olika ställen att gräva sig ut på eller hoppa över och hon har inte ens försökt. Lite fundersam på om allt är som det ska.
 Fast det är inte bara hon som är (o)normal, min andra kanin (Eira) rymde inte heller och dessutom hoppade hon självmant in i sin bur - korkat!

Den enda som har rymt idag (än så länge) är Kalle, och han är dessutom blind. Och sen ska ju min tredje kanin (Cama) få komma ut också.

Heheh, jag bor inte på ett zoo...

Tjuvlyssnat is the shit

Busshållplats för buss 17, Uppsala

Två tjejer ~18 står och väntar på bussen. I skyltfönstret på gatan mittemot hänger det festklänningar.
Tjej 1: Åh, den där röda var väl fin?
Tjej 2: Jaa, du skulle kunna ha den på Annikas eller Fannys bröllop.
Tjej 1: Men nej, om man har rött på sig på bröllop betyder det ju att man har haft sex med brudgummen.
Tystnad.
Tjej 2: Ja, jag sa ju det. Du skulle kunna ha den på Annikas eller Fannys bröllop.


Lallala

Allting går så bra nu, lalala, jag älskar livet, lalala. Skolan är underbar, jag vet precis vilket gymnasium jag ska välja, höjer mina redan superbetyg till jul precis så mycket jag vill, pluggar alltid bra och rätt innan proven, är alltid glad och positiv, har massor med tid över för djuren, pysslar med dem så de nästan blir trötta på mig, har jättegott om pengar eftersom jag har sparat hela året och för min framtid och jag vill verkligen inte gröva ner mig under täcket och ligga kavr där fram till sommaren. Lallal, verkligen inte.


Alla snubbar vill ju vara katt

Jag tror jag bråkade lite med min väckarklocka imorse innan jag hade vaknat. Nu ligger den i tre delar på golvet. Fast jag brukar inte vara så bundis med min väckarklocka i vanliga fall heller, den är ungefär min värsta fiende på morgonen.
Dragningskraften till min säng är helt obegrlipligt stor på då. Bara att lyfta på huvudet och se att klockan är alldeles för mycket är en stor sak. Att ta sig upp och gå i sömnen ner och trycka i sig en macka med ögonen nästan stängda för att man inte ska bli så bländad får mig bara att vilja bli katt och gå tillbaka till sängen och krypa ner under täcket.
Jag längtar tills jag blir pensionär, då sa jag sova hela dagarna. Sen ska jag gå på virkkurs och göra mössor åt alla jag känner och baka en massa. Och så ska jag bli den första trevliga kärringen i världshistorien, nån måste ju ta initiativet.
 Fan, att längta tills man är pensionär är nog inget bra. Hehe, får satsa på att bli arbetslös istället.

livet med katt



Har någon varít hemma hos oss och filmat utan att jag märkt det?!

Namn och sånt

Jag funderar på att byta bort mitt efternamn (japps, så är det). Min kära vän Malin och jag pratade om det idag så nu kom jag och tänka på det igen. 
 Efternamn har väl alltid varit något speciellt för familjen/gården/där man kommer ifrån, så Petterson hör inte direkt ihop med mig. Jag är ju inte son till nån och det finns inte en endaste i min släkt som heter Petterson. 
 Hur som helst, Petterson hamnar ganska högt upp på min lista över fula namn. I och för sig är inte Jönsson (min mammas gamla  namn, låter som man kommer från Skåne och odlar mjöl) eller min farmors gamla namn Åberg (hej Alfons! Var har du Molgan?) mycket bättre det heller, men man behöver ju inte alltid jämföra med det som är värst (skulle i så fall vara heta Svin eller nåt, men det finns det nog ingen som heter).
 Ska konferera med min familj ikväll. Tänk vad ballt om hela våran familj vips bytte plats i telefonkatalogen, höhö.


Livets stora frågor

Varför finns det inte 25 timmar på dygnet?
Well, ingen skulle väl tacka nej till en extra sovtimme? Inte en timme extra skola/jobb utan en timme till fritid helt enkelt. Dessutom är 25 ett mer jämnt tal, 24 är ju inte direkt något logiskt tal.
 Inför 25-timmarsdygnet och ta bort skottåret och ett par dagar så jämnar det ut sig.

Har min katt börjat äta hårnålar? Hmm, måste nog forska lite i katters näringskedja, alla hårnalar (jag hade hur många som helst typ nyss) är helt borta. Eller de kanske helt plötsligt har fått fötter? Måste klura lite på det där ikväll.


Farsta på Farsda'

Igår var det Fars Dag, den firade vi så fint genom att åka till Farsta (Farsta på Farsda' haha). Mammsen och pappsen skulle titta på tavlor nån bekant till dem målat. Jag gick omkring i Farsta centrum under tiden. Det är helt galet stort!! Mycket mycket större än Kista och mycket mer myskänsla (och mycket mindre skrikande jobbiga småbarn). 
 Pappa fick en tårta av mamma och av mig och Klara fick han nån tjusig mörk choklad. Det vart lite fel med sekretessen på den hemligheten. Han avslöjade oss, liksom. Vi hade nämligen varit i Vällingby och sen när vi kom hem lade vi det som vi hade köpt på en hylla ovanför ett element i hallen.

"Tjejer, flytta på chokladen som ligger här, dem kommer smälta annars"
"Ahmen, pappa, du har inte tänkt på att det är nån speciell dag imorgon? Fars dag?"
"Jaha, men jag vill inte ha ljummen choklad så he in den i kylen"

"Måste man välja?"

I bankvärlden utspelades följande: En engelsktalande man kom in på en svensk bank för att skaffa sig ett bankfack.

"It's ok", sa tjänstemannen, "would you please fill in this blanket, and show me your leg".

Passiviserad av undran över vilken filt hon menade, och varför hon ville se hans ben (han var ju ändå över 70 år),
stod han bara där. Tjänstemannen såg sig ändå föranlåten att föra samtalet vidare:

"Would you like a big fack or a small fack?". Vid det laget låg alla kollegerna dubbelvikta, skrattande bakom disken.

"Vattnet räckte inte till hela simtaget"

Två vänninor var på cykelsemester i Holland och en solig eftermiddag plötsligt blev den ena väninnan trött och yr och kände sig som hon skulle svimma. Varpå den andra begav sig till närmsta hus för att be om ett glas vatten.

"Please, could I have some water because my friend is swimming!"

"Ryssar krymper vid kokpunkten"

Två goda vänner drack glögg på skansens julmarknad. Två japanska turister undrade vad de drack och fick svaret:

"It's warm red wine with russians in it."

passiv skräptvtittare

Det finns en del dåliga saker med att vara hemma på en fredagskväll när man helst av allt skulle vilja vara bland tusen pers och vara vaken hela natten. 
Framför allt så blir man passiv dobidootittare eftersom resten av min familj tittar på det just nu. Ledsen kompis, men mitt favoritsätt att slå död på en fredagskväll är inte genom att se Pernilla Wahlgren fnittra åt ingenting. Hon verkar lätt för att skratta (eller driver de bara med henne i Hey Baberiba?), så då kan ju lika gärna jag vara med i tv. Feet Najs! Sen kan jag ha en liten örsnäcka där jag får experthjälp med alla frågor om vem som vann melidifestivalen för 26 år sedan.
 Ohh, jag ser redan mig själv sitta där och le sådär så man ser alla tänderna och vara supertrevlig mot min motspelare!

Uppiggande IV - Struts



Om jag vore ett djur.
 
Nu tror jag the botten is nådd...


Uppiggande III - Selleri



Om jag vore en grönsak.

Uppiggande II - Fiol


Om jag vore ett instrument.

Uppiggande I - Segofys



(Bilden hör inte till texten)

"Ditt testresultat visar att du i huvudsak är en Segofys, en person som föredrar segt godis. 24,1% av de som har gjort testet är Segofyser.

Segofyser är utpräglat envisa och ibland på gränsen till överdrivet noggranna. De har starka åsikter om det mesta och tvekar inte att säga dem högt. Ibland kan sega typer uppfattas som egoistiska, men de är i själva verket mycket omtänksamma och demokratiska. Segofyser brinner fär det fria valet, sitt eget lika mycket som andras. De är därför mycket tydliga med vad de vill ha, men minst lika måna om att andra också får sitt. Av någon anledning är det ganska många småsyskon som är Segofyser."

Jag hade hoppats på att bli något coolt, som hallonbåtare eller syrlig brud kanske. Segofys är inget att komma med, det låter ju bara mesigt.

Confession

Den vän alla drömmer om, henne har jag. Henne släpper jag aldrig.

image77

Vad fin du är i håret, Gunnel

Jag måstemåstemåste plugga, he he. Min storsatsning på skolan har liksom kommit av sig lite, he he. I och för sig är mvg i broderi är ju lika mycket värt som ett mvg i engelska. Kanske borde bli lite bundis med Gunnel. He he.
 Men hur jag än gör kommer jag aldrig nå till Teresas nivå, hon fick 9/8 på ett läxförhör en gång. Det är ju lite amazing. Men i och för sig så kunde hon sjunga hela My heart will go on när hon var åtta år. Då kunde jag inte ens sjunga Prästens lilla kråka utan att det lät illa. He he.
 Tycker det är ganska roligt när hon berättar om sin husdjurhistora "Först hade vi tre katter och sen vart Birgitta med barn och så fick vi kattungar och då fick vi behålla alla kattungar sen hade vi en hamster som hette Nusse som vi bytte till oss mot en katt. Sen fick vi behålla alla kattungar så då hade vi sex katter och det var ju ganska okej och sen ahde vi två gerbiler och sen hade vi två fåglar, fast jag råkade döda deras barn när jag lyfte på fågelholken och sen efter ett tag sålde vi dem. Och sen gick vi in i tiokattersperioden, och så hade vi ju ett akvarium (men det höll PappaHans på att sno). Aa, och nu har vi bara tre katter..."
 Då skrattar jag. He he.

Det lilla extra

Självutlösare är verkligen underskattade, det är ju supersmart, att kameran tar kort av sig själv!   
 Vi använde den när vi var på La Gomera. Såklart behövs det ju att man är lite teknisk. Och att man är nyfiken så man har pillat på alla inställningar som finns på hela kameran. När man väl upptäcker att den finns och klurar ut hur man använder den, då är det bara att posa! Samtidigt som man står där och ler som en pappkartong är det lite lotteri; kommer vi med på bilden? Och kommer min arm vara med, eller bara ett ben? Då får man inte det obligatoriska spänningsmomentet. Min familj behöver dock aldrig tänka på att få det spännande, det verkar vara nåt vi har med oss av naturen.
 Att riva sönder biljetten hem i tusen bitar när man är i Mexiko är ju ett sett att göra det hela lite mer spännande. Eller att låta katten gå ut ur stugan när man är på skidsemester samma dag man ska åka hem, och sen låta den springa in under huset, då kan man inte bärga sig för hur det slutar. Men är man inte intresserad av att varken riva sönder biljetten eller få sin vettskrämda katt att springa under stugan i Ramundberget så kan man alltid ta till andra metoder. Till exempel att glömma sina nya sandaletter på Claes Olsson i Kista Galleria dagen innan skolavslutningen och upptäcka det när man sitter i bilen tio över nio och få springa upp och få vakterna att larma av så man kan gå och hämta sina sprillans nya sandaletter bakom litermåtten. Allt för det lilla extra.


Jag menade såklart att jag bara skojade, he he

Alla sitter i matsalen innan lovet och pratar om hur mycket de ska plugga under lovet.
M (lite nochalant och ballt): Åh shit, orka det, jag har liksom ett liv.
Hela bordet vänder sig och glor på honom.
M: Okej, okeej, jag skojade bara!!!
Alla börjar gapskratta.


När allt känns som värst finns det mer elände

Det var en pappa som kom till BB för att hälsa på sitt lilla nya barn. Doktorn säger att han har dåliga nyheter, att mamman tyvärr inte överlevde förlossningen. Pappan blir såklart ledsen men försöker gaska upp sig med att han ändå blivit far. Han ber att få se sin lilla bebis. De kommer in i en sal med en massa bebisar. Vilket är mitt barn?undrar pappan. Nej, det är en annan sal, säger doktorn. De kommer in i en sal där det ligger massa bebisar utan armar. Pappan blir lite ledsen såklart men frågar vilket som är hans barn? En annan sal, säger doktorn. I nästa rum de kommer in i ligger en massa bebisar utan armar och ben. Är mitt barn här? frågar pappan. Annan sal, säger doktorn. Nästa rum finns det bara små huvuden. Är mitt barn här? frågar pappan. Annat rum säger doktorn. I nästa rum de kommer in i finns en liten kudde med ett litet öge. Är det här mitt barn? frågar pappan. Doktorn nickar. Pappan blir lite ledsen såklart men gaskar upp sig, vinkar och gör roliga miner till lilla ögat. Tyvärr, säger doktorn. Han är blind.

Semestern börjar när man kommer hem

Jag har lovat mig själv att bli en hälsosammare människa efter semestern. Som i Sällskapsresan när alla sitter på informationsmötet, sträcker höger hand upp i luften och lägger vänster hand på hjärtat och säger "Jag lovar att bli en hälsosammare männska efter semestern".
 
Mitt nya liv börjar den här veckan, eller kanske mitt tjugoåttonde ny liv. Jag har börjat 28 nya liv den här hösten, men det här är på allvar nu. Från och med idag ska jag: alltid komma i tid, plugga mer planerat och träna. Chansen att jag lyckas ligger på 15% (snällt räknat)

I mitt nya liv ingår också att jag ska se möjligheter i allt. Det börjar jag med redan nu. Till exempel alla som inte tror att jag kommer klara det där med tidspassningen (inklusive mig själv). Istället för att tänka "jävla negativa jävlar" så ler jag för mig själv, ser alla bra saker med mig själv (jag är duktig på att minnas telefonnummer och koder och så är jag bra på att göra smulpaj, och så är jag jävligt bra på att beskära träd, typ plommon, till exempel) och tänker "Åh, livet är fullt av utmaningar! Nu kommer ännu en fantastisk chans att visa vilken målmedveten människa jag är!". Sen går jag ner och tar det mest onyttiga jag kan hitta i köket - en oliv (fast den är så salt så man måste skölja den under kranen en stund innan man kan äta den).


RSS 2.0